Ülésezett a Tanárakadémia
Dátum: April 17, Monday, 18:44:06
Téma: Hírek


2006. március 31-én rendkívüli közgyűlést tartott a CENTA Közép-Európai Tanárakadémia. Az egyesület tagsága értékelte az eddig végzett munkát. Megerősítette és további tevékenységre kérte a területi szervezetek és szakmai kollégiumok vezetőit, áttekintette a projekteket, javaslatokat tett az együttműködésre más szervezetekkel és intézményekkel.


Megtekintette a tagság az egyesület új honlapját, és köszönetet mondott Slezák Ilona alelnöknek a kitűnő eredménnyel járó munkáért. Sor került a további tervek megvitatására és jóváhagyására is. Az elnökség ismertette a Balatonföldvárra tervezett május 18-20-i konferencia tervét, és a tantárgyi munka főbb irányai is kirajzolódtak.

Daru Anita az idegennyelvi munka kapcsán javasolta: alakítsunk ki az általános iskolai tanárok számára ajánlást: mi az az alapszókincs, amelynek ismerete helyi programoktól függetlenül elsajátítandó a középiskola megkezdéséig. A differenciált tudásszintű tanulók számára, e tudás megszerzésének segítéséhez, kiegészítő taneszközt javasolt (szókártya).
Boldizsár Gizi többek között a művésztanárok megszólítását, kreativitásuk eredményeinek feltárását javasolta a rajzosok (vizuális kultúra) nevében, és felkínálta az NTK Galériáját tematikus, komplex pályázatok alkotásainak bemutatásához.

Baranyai Katalin az új kultuszok kialakításának, erősítésének fontosságát hangsúlyozta magyarosként, a szülői tanács vezetője, Veressné Kozma Ilona pedig a tanár-szülő kommunikáció új alapokra helyezését kezdeményezte: érdemi párbeszédet, a kiaknázatlan lehetőségek feltárását. Borszéki Ágnes az alsós oktatás-nevelés neuralgikus pontjait vette sorra, és módszeres, lépésről lépésre történő megoldási kísérletekre tett javaslatot - különös tekintettel a természetismeret kis óraszámára, s az ebből adódó nehézségekre.

Sándor Csilla, a Csodaceruza című gyermekirodalmi folyóirat főszerkesztője bemutatta a lapot, kifejezte szándékát a Tanárakadémiával való együttműködésre, és beszámolt a bolognai könyvfesztiválról.

A közgyűlés elfogadta az elnökség által javasolt 2006. évi költségvetést.A cikk tulajdonosa: Tanárakadémia.hu
http://tanarakademia.wplanet.hu/

A cikk webcíme:
http://tanarakademia.wplanet.hu//modules.php?name=News&file=article&sid=21