Történelemtanítás.hu - tudásbázis történelemtanároknak
Dátum: March 10, Wednesday, 16:46:40
Téma: Hírek


Hét év szünet után újra módszertani folyóirat támogatja a történelemtanárok munkáját. A hazai történelemtanítás – miközben mind tartalmát, mind eszközeit tekintve – folyamatosan fejlődik, évek óta nem rendelkezett saját publikációs felülettel. Az önkéntes munkával létrehozott internetes folyóirat és a kapcsolódó portál most ezt az űrt igyekszik kitölteni.

A Történelemtanítás című online folyóiratban a tudományág jeles szakértőinek tollából olvashatnak tanulmányokat és elemzéseket az érdeklődők. A kapcsolódó portál pedig a mindennapi gyakorlatra koncentrál: teszteket, feladatlapokat, valamint interaktív segédleteket, versenyfelhívásokat érhetnek el és oszthatnak meg egymással a pedagógusok az interneten.

A szerkesztők felfogása szerint a tanítás során felhalmozott tudás megosztása és a szakmai közösségen belüli folyamatos megvitatása képes a tanítás során jelentkező nehézségek feloldására. A szerkesztők ezért várják a tanárok és tanárjelöltek publikálásra szánt cikkeit, oktatási segédanyagait is. Cél, hogy a szakma lehető legszélesebb köre – az aktuális kihívásokkal nap mint nap szembesülő történelemtanárok, a pedagógus-jelöltek, történelemdidaktikusok és történészek egyaránt – bekapcsolódjanak a szerkesztőség munkájába.

A folyóirat főszerkesztője dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes, kiadója a Magyar Történelmi Társulat (MTT), gondozója pedig a MTT Tanári Tagozata. Szakmai támogatói az ELTE Bölcsészettudományi Karának Szakmódszertani Központja, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Történettudományi Intézete, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának Tanárképző Intézete. Együttműködő partnerek: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum.

További információk:
Történelemtanítás – Online történelemdidaktikai folyóirat
Történelemtanítás – Történelem-szakmódszertani portál
A szerkesztőség e-mail címe: tortenelemtanitas@gmail.comA cikk tulajdonosa: Tanárakadémia.hu
http://tanarakademia.wplanet.hu/

A cikk webcíme:
http://tanarakademia.wplanet.hu//modules.php?name=News&file=article&sid=74